poniedziałek, 3 lipca 2017
Sernik japoński (japanese cotton cheescake)
›
Czy znacie ciasto zwane japońskim sernikiem? Bardzo lekkie, puszyste i wilgotne, o konsystencji pianki? Rodzina jest tym wypiekiem zachwycon...
28 komentarzy:
piątek, 30 czerwca 2017
Czekolada z bakaliami
›
Nigdy nie przepadałam za czekoladą. Taką klasyczną, w tabliczkach. Wyjątek stanowiła czekolada nadziewana, z całymi orzechami laskowymi lu...
18 komentarzy:
wtorek, 27 czerwca 2017
Zielone naleśniki
›
Japońska sproszkowana zielona herbata - Matcha - jest ostatnio bardzo popularna, nie tylko jako bardzo zdrowy napój, ale także jako dodatek...
11 komentarzy:
sobota, 24 czerwca 2017
Łosoś z truskawkami i szparagami
›
W czerwcowym numerze Magazynu dla smakoszy KUCHNIA można znaleźć wiele ciekawych przepisów Anny Dobrowolańskiej z wykorzystaniem truskawe...
18 komentarzy:
czwartek, 22 czerwca 2017
Cukiniowe kuleczki
›
Dziś przepis na danie z cukinii. Tym razem na pieczone cukiniowe kuleczki. Najsmaczniejsze są jeszcze gorące, z dodatkiem sosu czosnkowego. ...
27 komentarzy:
piątek, 16 czerwca 2017
Akcja TRUSKAWKI
›
Doczekałam się wreszcie! Sezon truskawkowy rozpoczęty, a właściwie to już jego szczyt . Truskawki to jedne z moich ulubionych owoców. Staram...
26 komentarzy:
poniedziałek, 12 czerwca 2017
Kartoflane wariacje, czyli fioletowo mi!
›
W ubiegłym tygodniu kupiłam w LIDLU francuskie ziemniaki: Vitelotte - o kolorze fioletowym (1 kg) i koszyczek tzw. La bikini o barwie skó...
20 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer