Daktyle z gruszką i serem - przepis:
200 g daktyli bez pestek
100g sera z niebieską pleśnią
2 dojrzałe gruszki
100 g włoskich orzechów
natka pietruszki do dekoracji
1. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
2. Gruszki obrać, pokroić na niewielkie plasterki.
3. Ser pokroić na kawałki.
4. Daktyle przeciąć wzdłuż z jednej strony.
5. W rozcięcie daktyla wkładać plasterek gruszki i kawałeczek sera. Udekorować orzechami i natką pietruszki.
Polecam:)
Jesli tylko jutro w Tesco bedzie ser gorgonzola, to na wieczór bedę i ja się objadała pysznościami z Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńpołączenie gruszki, orzechów i pleśniowego sera bardzo lubię. Jestem ciekawa jak całość komponuje się z daktylami. Wygląda to super:)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie,oh jak ja nie lubię gotować:)
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego! Już same czytanie sprawia przyjemność :) Zapisuję przepis, wykorzystam go przy najbliższej okazji. Bardzo dziękuję :)
Pyszności :) przepis zapisany i do wykorzystania w najbliższym czasie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsuper na kolację :)
OdpowiedzUsuńI ponownie znajduję tu smaki , które wyrzucają mnie do sklepu, celem dokonania zakupu i zrobienia takiej smakowitości. I zrobię! Bo bardzo lubię gruszki, orzechy, ser. Tylko z daktylami- szkoda, że niemożna kupić świeżych. Te ze sklepu są już nie takie.
OdpowiedzUsuńBiorę się za przygotowanie.
Pozdrawiam
Wspaniała przekąska, na pewno wykorzystam przepis przy najbliższej okazji :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Super, bardzo lubię takie połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńPyszności, moje smaki mniamm :)
OdpowiedzUsuńSłyszalam o takim połączeniu, nawet kiedyś widziałam w jakimś programie kulinarnym - ciekawe doświadczenie smakowe ;)
OdpowiedzUsuńDorotka jak bym mogła wszystko jeść to bym skorzystała z przepisu a tak ślinka leci na takie pysznosci mam dietkę i koniec siła wyższa pozdrawiam .
OdpowiedzUsuńDorotko takich przekąsek to ja poproszę o więcej :) trafiłaś w moje podniebienie i do tego jeszcze lampka dobrego włoskiego wina i nic nie trzeba więcej :) pozdrawiam gorąco Dorotko 💓😘
OdpowiedzUsuńPo tak apetycznym wstępie, nic tylko koniecznie trzeba zebrać składniki i stworzyć to kulinarne arcydzieło. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrzystawka idealna... jak dla mnie jeszcze kieliszek wina i jestem w niebie;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy :)
Dawno nie jadłam takiej sałatki.
OdpowiedzUsuńPołączenie - petarda! A do tego jak fajnie podane :)
OdpowiedzUsuńTakiej przekąski jeszcze nie jadłam. Muszę koniecznie spróbować. :)
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję takiej przystawki Dorotka niewiem dlaczego na moim blogu wyszłaś jako anonimowa? Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł! Na pewno wypróbuję! Pozdrawiam!^^
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że połączenie smaku naprawdę mnie zaintrygowało :)
OdpowiedzUsuńDzień dobry! Pomyślałam, że napiszę :) ... laptop mam włączony, zaglądam do przepisu, robię - goście czekają :) (jak zwykle nie wyrobiłam się z daniami)... Podjadam przy okazji, smak fantastyczny, połączanie sera i gruszek świetne, nie czuć za bardzo słodyczy daktyli (uprzednio namoczyłam je w wodzie), a orzechy to taka kropeczka nad i. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńBardo się cieszę, że smakowała Ci ta daktylowa przekąska.
UsuńPozdrawiam:)
Wygląda bardzo apetycznie. Muszę przygotować!
OdpowiedzUsuń