To od Małgosi właśnie otrzymałam przepis na pyszną sałatkę. Jej przygotowanie to dosłownie kilka chwil.
Sałatka z selerem naciowym - przepis:
1 opakowanie kiełbasy krakowskiej suchej z indyka - 320 g (z Lidla)
3/4 selera naciowego
1 opakowanie suszonej żurawiny
1 duże opakowanie gęstej 18% śmietany
3 łyżki majonezu
Z kiełbasy zdjąć folię, pokroić w niezbyt drobną kostkę. Łodygi selera umyć, obrać z ciągnących się włókien i pokroić na 1 cm kawałki. Kiełbasę i seler włożyć do miski, dorzucić suszoną żurawinę. Zalać śmietaną wymieszaną z majonezem. Wstawić na godzinę do lodówki, by śmietana nabrała słodyczy żurawiny.
Polecam. Sałatka jest bardzo smaczna, a jej przygotowanie nie zabierze Wam wiele czasu.
Serdecznie pozdrawiam!
Tak się zastanawiam, czy ja aby nie znam Małgosi ;) Robię podobną sałatkę, a przepis dostałam od znajomej mojej bratowej, ale sałatka jest bardzo podobna :) Mogę potwierdzić, że jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńKto wie, świat jest mały! Ja również Małgosiną sałatkę bardzo lubię.
Usuńmuszę spróbować koniecznie, spróbuję:)
OdpowiedzUsuńSeler naciowy ma specyficzny smak i nie każdy go lubi. W tej sałatce jest zneutralizowany przez żurawinę. Choć nie jestem wielbicielką selera, to tę sałatkę uwielbiam.
UsuńNie pogardziłabym:)
OdpowiedzUsuńJa również!
UsuńBardzo ciekawe połączenie:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam również i dziękuję.
UsuńPrzepadam za sałatkami:) Mniam...
OdpowiedzUsuńTę przygotowuje się wyjątkowo szybko, a do tego jest bardzo smaczna:)
UsuńNie przepadam za naciowym ale wypróbuję, bo wierzę, że kielbaska i żurawina zdominują jego intensywność😊
OdpowiedzUsuńJa również nie przepadam, ale w tej sałatce jest ok. Jadam ją z dużą przyjemnością:)
UsuńNie przepadam za naciowym ale wypróbuję, bo wierzę, że kielbaska i żurawina zdominują jego intensywność😊
OdpowiedzUsuńNa pewno by mi zaatakowała :-))
OdpowiedzUsuńPewnie tak:)
UsuńTrzeba wypróbować bo wyglada smakowicie:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńWarto, Reniu, spróbować, bo jest smaczna i szybko się ją przygotowuje. Pozdrawiam:)
Usuń